• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Når fjell skal fanges

130121strand1

Med sin markerte topp og kanter som brer seg ut fra toppen i flere retninger så ser Strandstinden ut som et "skikkelig" fjell.

Det er Arild Heitmann som forteller dette, kjent for mange av Lofoten.com sine lesere. Han tar bilder som vinner priser over hele verden, og i hele høst har vi jevnlig presentert flere av bildene hans i forskjellige sammenhenger. Arild er bosatt i Skånland kommune, nærmere bestemt på Evenskjer. For lokalbefolkningen er han ikke bare kjent for å ta gode bilder! Habil fotballspiller, fast inventar på SOIF, trener for 2 barnelag samt ofte sett med ei fiskestang på vei til et eller annet fjellvann sommerstid.

For noen dager siden bestemte toppturredaktør for Lofoten.com, altså undertegnede, seg for å ta en topptur sammen med Arild. Etter litt kort rådslagning ble turen satt opp søndag 20. januar. I fjor tok Arild noen helt fantastiske bilder av Helligtinden, og for å være sikker på magiske bilder også fra Strandstinden bestilte vi selvfølgelig...magisk lys!

130121helligHelligtinden...

Vi bestilte også full toppturpakke fra Parabolflua i Harstad, for selv om Arild er ofte sett også med ski på beina så er det med "vanlige" fjellski. Med full toppturpakke ble utrustningen atskillig tyngre, men Arild har godt treningsgrunnlag, så bortsett fra at han etterhvert slet litt med å kjenne om føttene fremdeles var på kroppen hans, så hadde han ingen problemer med å klatre nærmere 1000 høydemeter.

Strandstinden er 1075 høydemeter, men fotografen stoppet på rundt 950 meter over havet, da tok fotogenene over og han forble der, mens redaktøren har overdose toppturnerve i kroppen, og fortsatte helt til topps.. 

130121strand8Arild på vei oppover. (Foto; Fred Åge Hol)

Arild beskriver turen slik;

"Etter å ha kranglet oss gjennom kronglete skog i bratt og ulendt terreng etterfulgt av traversering på hard og vindpåvirket snø i enda brattere lende, kunne vi etterhvert ta inn over oss det mektige fjellet. Sakte men sikkert tok vi høydemeter, mens vi gikk sikksakk rundt og over klipper og stupbratte fjellsider. Å bevege seg i slikt terreng er rett og slett frydefullt på en småskummel måte.

130121strand5

Da vi omsider kom opp på eggen som leder direkte opp til toppunktet ble vi møtt av ei intens og lavthengende sol. Et gledelig gjensyn for meg siden jeg ikke hadde sett den siden i fjor!

130121strand2

Snøfokk og slørskyer ga en herlig atmosfære. Jeg tror jeg fikk en god del brukbare bilder for å si det mildt."

130121strand6

For Lofoten.com sin del så tar vi ihvertfall Arild gjerne med oss på alle våre turer framover!

 

Foto: Arild Heitmann (bortsett fra der det er kreditert andre under bildet)
Tekst; Fred Åge Hol
annonser

Language