• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Himmelrike på Andørja!

tda7

Over 50 lykkelige frikjørere deltok i år på Tda Freeride Challenge på Andørja.


Lofoten.com deltok også under hele arrangementet, og det er vanskelig å finne de rette ordene som beskriver opplevelsen godt nok! Så mange inntrykk og opplevelser skal fordøyes, så mye god skikjøring har man vært vitne til, disse dagene kommer til å sitte i kroppen i lang tid. Følelesen av å være vitne til skiscener som kunne vært hentet fra hvilken som helst legendarisk skifilm har vært stor. Geir Magnus Skille (som vant den avsluttende Freeride konkurransen for eliteklassen på søndag) med flere, gjorde noen klippedropp som viste at man har noe å strekke seg mot.., dersom man har ett sterkt ønske om å droppe ned fra klipper på over 15 meter i høy fart!

tda2

Snøtinden, 1215 moh. Nedkjøringen i skyggen, sola kom inn etterhvert.

Selve arrangementet, som varte fra onsdag kveld til lørdagens avsluttende fest, ble prikkfritt gjennomført av arrangørene. Svært mange lokale Andørjaværinger stod på hver dag for at frikjørere fra hele landet skulle kunne konstrere seg om det de ønsket aller mest; stå på ski fra stupbratte fjell fra tidlig morgen til langt ut på ettermiddagen. Hele Rolla og Andørja hadde landingstillatelse for helikopter mens arrangementet pågikk, men været ble så fint at opprinnelig plan kunne følges til punkt og prikke, bortsett fra selve konkurransdagen. Det var imidlertid føret og ikke været som gjorde at selve konkurransen ble flyttet fra Vasskardtinden til Kråktindan. Torsdag var det fjellet Drangen på Rolla som skulle utforskes, fredag var det Snøtinden. Ingenting å si på valg av fjell, herlig skikjøring begge dagene! Arrangørene hadde egne skredeksperter fra Forsvaret, og skredfaren ble hver dag klassifisert til faregrad 2 på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er farligst.

Andørja er Nord-Europas mest fjellrike øy, med ett tosifret antall fjell over 1000 høydemeter. Fra toppene kunne Lofoten.com selv se utover disse utrolig flotte fjellene, og én ting er sikkert; Lofoten.com skal tilbake neste år! Her er det utrolig mye uprøvd som bare ligger og venter! At man blir kjent med en rekke andre frikjørere fra hele landet, samt at man igjen får møte de trivelige entusiastene i arrangementstaben er også noe å glede seg til!

tda4

Drangen, nedkjøring mellom det som er farget rødt.

tda5

Rennene fra Snøtinden.

tda1

Landingsplassen for helikopter på Drangen.

tda3

Ingenting å si på utsikten fra toppen av Snøtinden..

tda6

Helikopteret fra Heliteam på vei mot landingsplassen på Snøtinden.

tda8

..nøye prosedyrer på inn- og utstigning av helikopteret!

tda9

Åsmund Amdal Stensen fra Harstad dropper fra klipper.

tda10

Deler av nedkjøringen fra Drangen. Ett spennende fjell!

tda11

4 glade frikjørere fra Harstad, Åsmund, Martin, Lars og William.

tda12

..Lofoten.com går snart inn for landing på Snøtinden.

annonser

Language