• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Påsketips!

Tro1

Tjeldøyas tak, Trollfjellet, bikker såvidt 1000 høydemeter (1010moh), og toppen er stor som flere fotballbaner tilsammen.

Utsikten derfra er formidabel i alle himmelretninger, men det er særlig utsikten utover Vestfjorden og Lofothavet som kan ta pusten fra noen og enhver! Det er Trollfjellet som tar imot Vestfjorden der den ligger innerst i denne gedigne fjorden og skuer langt, langt utover. På hver sin side av Trollfjellet deler så Vestfjorden seg i to løp; det ene er Ofotfjorden, det andre er Tjeldsundet.

Tro2

De 1010 høydemeterne opp til toppen går i tildels lett turterreng. Tom-Johannes med Kjerstadtinden rett bak seg.

Trollfjellet er ett flott fjell å bestige, sommer som vinter. For turbeskrivelse, se toppturguiden! Selv om den beskriver vintertoppturer, kan disse rutebeskrivelsene også brukes for sommerturer. Begge de beskrevne rutene, fra Valvågen og fra Myklebostad, ligger i ett formidabelt skiterreng, også for de som ikke driver med ekstremsport! Så da har Lofoten.com kommet med ett særdeles godt tips for påsken for de som gjerne søker nye utfordringer. Her er det fullt mulig å komme seg til en topp på over 1000 høydemeter med vanlige fjellski!

Tro3

Øystein ser utover Vestfjorden. Barøya til venstre.

Nedkjøringen bør imidlertid da følge samme trasé som beskrevet opp. For de med mer avansert utstyr finnes det nemlig nedkjøringer fra dette fjellet som kan by på virkelig fin kjøring, særlig nedkjøringen mot Valvågen byr på en enorm flanke på nærmere 6-700 høydemeter med flott skikjøring. Denne er også beskrevet i toppturguiden.

Tro4

Her er det mange høydemeter i bildet. Omtrent midt i bildet er det to skikjørere som er (nesten) umulig å få øye på..! For de med vanlige fjellski så vil både opp-, og nedturen gå litt til høyre for dette bildet. Flanken er like fin som på dette bildet, bare litt slakere!

Tro5

..og der var skikjørerne! Litt hardt denne dagen, så greit å ta det litt med ro.

annonser

Language