• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

"Ski & Sail" i Harstad!

anna13

Parabolflua, Lofoten.com og Anna Rogde arrangerte toppturweekend for toppturentusiaster i Harstadregionen sist helg.


Fredag var det foredrag om skred og sikkerhet ved Espen Nordahl fra Midnightsunmountainguides, ett firma som guider mye i Tromsø/Lyngen området. Han har også skrevet den flotte boka Toppturer i Troms, som ble utgitt ifjor. Foredraget ble holdt på Høgskolen i Tromsø, og audiotoriet var fylt til randen. Blant annet var hele idrettslinja samt lærere fra Rå videregående skole tilstede. Det ble også gått gjennom hva som er nødvendig minimumsutrustning for å legge ut på toppturer vinterstid, dette var det Lofoten.com ved artikkelforfatteren som gjorde.

anna6

Espen Nordahl forteller om skred og sikkerhet.

Lørdag morgen var det ombordstigning kl 0815, og ikke lenge etter var det avgang, og kursen ble satt mot Hallevika, litt nord for Rolla på Ibestad. Anna Rogde har kapasitet til 60 personer, og skonnerten var fylt til randen. Trekker man fra nødvendig mannskap ombord, samt enkelte fra arrangørstaben som ikke skulle gå på ski, var det nærmere 50 toppturentusiaster ombord. I Hallevika er det ingen kai å legge til, så her måtte utstyr og folk lastes ombord i gummibåter for å komme seg i land. En slik operasjon tar litt tid, men på forhånd var alle delt inn i 5 grupper, med en gruppeleder i hver gruppe. Når den første gruppa var klar, startet de å gå mot målet som var Rolla (926moh) og Lasselitind (896moh). Disse toppene ligger på en rygg cirka 1,5 kilomter fra hverandre og er godt synlig fra Harstad.

anna2

Sikkerhetsinstrukser blir gitt.

anna3

Rolla til høyre.

anna5

Lasting av utstyr på land.

anna4

..nesten 50 par ski og sekker og staver!

 

anna7

Første gruppe på vei oppover.

anna8

Rolla og Lasselitind innhyllet i skyer. Det ble dessverre ikke så mye bedre, men vi kom oss opp på ryggen.

anna9

Anna Rogde langt der nede. Den siste gruppa har ennå ikke startet.

anna12

Lang rekke, bak oss kom ennå nesten 40 toppturentusiaster.

Nedkjøringen fra Lasselitind er klassisk og flott, uten å være altfor bratt. Den passer til store grupper. Imidlertid måtte planene endres like ved toppan av Rolla, på grunn av sterk vind og dårlig sikt ble det nedkjøring fra Rolla istedet. Også her er nedkjøringen flott, uten store utfordringer, men den ligger litt lenger nord for den opprinnelige planen, og Anna Rogde lå og ventet på toppturgjengen ved Hamran, litt øst for fergeleiet Sørrrollnes. Så litt traversering ble nødvendig for å komme seg dit.

anna10

Vel framme, uten uhell og ingen skader! Mannskapet på Anna Rogde står klar til å ta oss ombord.

anna14

Tommy Kristoffersen fra Harstad. Fornøyd med dagens tur!

anna15

Ei alltid blid Anne-Kristin Knutsen.

anna11

..snart klar for afterski!

Ombord på Anna Rogde ble det lang afterski, med god mat og alle rettigheter. Ikke før på kvelden la Anna Rogde til land ved kulturhuskaia i Harstad, og for mange fortsatte afterskien da på utestedet Metzo, som for anledningen kjørte skifilmer på alle skjermene sine.

Arrangementet ble fulltegnet på bare noen få dager, og responsen har vært så stor at man garantert kunne fylt minst to skonnerter på Anna Rogdes størrelse. Selv om flere kjenner hverandre i miljøet fra før, var det svært mange nye bekjentskaper, og ett av de viktigste formålene med weekenden var nettopp det å spleise uerfarne med erfarne toppturentusiaster. 

Det hører også med til historien at destinasjonsselskapet fra Tromsø ringte dagen før arrangementet og lurte på om det var plass til 11 italienere.. Dessverre for dem så var det ingen mulighet for det, men Anna Rogde kan bestilles av alle. Lofoten.com har vært på tur med denne dama flere ganger, og hun kan absolutt anbefales!

 

annonser

Language