• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Tre bratte dager!

kong7

Anders Mordal fra Harstad slipper seg ned fra toppen av Kongsviktind. Utløpet av Tjeldsundet og Vestfjorden i det fjerne.

Noen ganger klaffer alt; været, føret og gode venner som har fri! Forrige uke var akkurat slik, og det startet med bildeserien fra Sætertind som vi laget en artikkel om 4. mars. Men de to neste dagene ble været så mye bedre enn metereologene meldte, og da var det bare én ting å gjøre; utnytte dagene på best mulig måte, kjøre bratte fjell og ta mange fine bilder! Her er bildeserien fra to fantastiske dager på Kongsviktind. Den første dagen ble viet til fotografering, den andre til å kjøre ned fjellsiden så fort som mulig. Ja takk, begge deler, sier Ole Brumm, og det samme sier Lofoten.com, og er evig takknemlig for at det faktisk blé mulig å gjøre akkurat det! Å kjøre ned ei fjellside som er over 900 høydemeter med sammenhengende 40-45 grader bratt er nemlig ikke hverdagskost for mange. Skredfaren er ofte stor i slike bratthellinger, men denne gangen viste alle profiler at dagen var kommet for å kjøre ned denne fjellsiden der det er brattest! Så å gjøre det to dager på rad var bare helt..ja, som nevnt; fantastisk!

kong1

Vegar Paulsen fra Kongsvik står akkurat der E-10 gjennom Kongsvik, Tjeldsundet og Kongsviktinden møtes..

kong3

Anders og Sondre Markusson fra Liland på traverserer på tur opp. Dette bildet gir også en viss pekepinn på brattheten.

kong4

Det var stort sett ingenting å si på stemningen! Påskevær vil noen kalle det.

kong5

Lofoten.com ved Fred Åge Hol, og undertegnede gledet seg stort til nedkjøringen!

kong6

Det kan se ut som om artikkelforfatteren her sitter i stille bønn og mediterer, og mange ville kanskje kunne ønsket seg nettopp en slik plass til ei stille stund..! Men stort sett var man fullt konsentrert om de arbeidsoppgavene som lå og ventet om kun kort tid.

kong8

Igjen er det Anders som viser sine ferdigheter i telemarkstilen.

kong9

Det kan se ut som om vi nesten er nede, men de trærne vi ser under oss er ca 500 høydemeter under oss..!

kong10

Her er det sannelig ingen skiløpere, bare flott natur; Taraldsviktinden, Strandstinden, Lødingen og Steigenfjellene i bakgrunnen.

kong12

Anders i farta!

kong13

Sondre følger på i stor fart!

kong14

Sondre ser neppe på utsikten akkurat her, den bare er der og er med på å forsterke selve opplevelsen av å ha vært med på noe magisk!

kong15

Ett litt gammelt bilde av Kongsviktinden, tatt fra Hov på Tjeldøya. Illustrerer hvor vi kjørte de to dagene. Den røde linjen til venstre første dag, så kjørte vi rett ned linjen til høyre neste dag, uten stopp og uten å ta bilder.. Det var nesten så tårene kom da vi stoppet langt der nede!

Kong2

Sporene på litt nært hold.

kong16

Dette siste bildet er tatt fra Lødingen og er også med på å illustrere at dette fjellet er bratt, og slett ikke hverdagskost. Denne fjellsiden kjører man bare på trygge dager, og dem er det ikke så mange av..!

annonser

Language