• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

På tokt med Anna Rogde

Rollo9

16.-18. mars arrangerer Parabolflua i Harstad toppturweekend i samarbeid med skonnerten Anna Rogde og Lofoten.com.

Parabolflua er en av få sportsbutikker i hele regionen som har spesialisert seg på vintertoppturutstyr, og har spesialkompetanse på dette området i tillegg til blant annet sportsfiske og sykler. De har arrangert toppturcamper i flere år tidligere, men ikke i 2011 og i år ønsket de å gjøre noe annerledes. Hva var mer naturlig å finne på da enn å alliere seg med det som antagelig er verdens eldste skonnert, Anna Rogde, og som attpåtil holder til i Harstad?

Anna Rogde ble sjøsatt i 1868 og gikk i fraktefart i over 100 år uavbrutt etter dette. Nå eies hun av stifltelsen Anna Rogde, men driftes av Sør-Troms Museum i samarbeid med Anna Rogdes venner, som sørger for mannskap. En av konseptene Anna Rogde i dag satser på er nettopp "Ski & Sail", det vil si at toppturentusiaster reiser rundt med båt og bestiger fjell som fortrinnsvis ikke er tilgjengelig med bil. Dette er ett konsept som har hatt stor suksess mange steder, og her til lands særlig i Lyngsalpene.

Rollo4

Hallevika, hvor selve toppturen starter.

Til helgen får altså de lokale toppturentusiastene oppleve "Ski & Sail" konseptet. Med en kapasitet på 60 personer er det mange som får dra på tur, men etter ventelistene å dømme kunne man muligens hatt to skonnerter. Båten drar fra Harstad tidlig lørdag morgen og setter seil mot Rolla i Ibestad kommune. Her skal alle gå i land i Hallevika, ei vik litt nord for fjellet Rolla. Rolla er 926 meter høyt og derfra skal turen gå videre over ryggen til toppen Lasselitinden på 896 meter. Derfra er det ei herlig nedkjøring ned mot Storelva som leder toppturgjengen mot havet og Anna Rogde, hvor god mat og drikke venter på deltakerne når de er kommet vel ombord.

Rollo2

Rutebeskrivelse. Den stiplete linjen ned mot Brustindvatnet er for de superspreke som rekker å ta en liten ekstratur før nedkjøringen mot Storelva.

Fredag starter weekenden i auditoriet på Høgskolen i Harstad med foredrag av Espen Norddahl, velkjent guide og forfatter fra Tromsø. Han har skrevet boka "Toppturer i Troms" og holder gjerne foredrag om blant annet skred og sikkerhet, så også denne gangen. Søndag er ikke låst til noen spesiell tur. Målsetningen med opplegget fredag og lørdag er dog at flere skal bli kjente med hverandre, og at vennskapsbånd skal bli knyttet mellom nye og gamle toppturentusiaster. Ut fra dette planlegges neste dags tur, men det blir ikke med Anna Rogde. Da er den kanskje ute på andre tokt..

Rollo5

Her har noen fått på seg utstyret, og er klare til å gå. I så store grupper som det blir på slike turer legges det opp til å gå i puljer, med minst en guide i hver pulje.

Lofoten.com har vært med på å planlegge turen sammen med Parabolflua og Anna Rogde. Vi vil også delta på turen, og kommer tilbake med artikkel fra helga. Bildene som er knyttet opp mot dagens artikkel er fra en tidligere tur med Anna Rogde.

Rollo7

Rolla oppe i høyre bildekant, mens Lasselitinden  og nedkjøringen derfra kan sees til venstre.

Rollo8

Fra toppen av Rolla, Tjeldsundbrua kan sees nede i høyre bildekant.

 

 

annonser

Language