• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Ny Toppturbok!

friflyt3

Forlaget Fri Flyt har gitt ut en ny bok av suksessen "Toppturer i Norge".

Boka fokuserer utelukkende på vintertoppturer, og har vært svært populær i toppturmiljøene rundt omkring i landet. Men den forrige utgaven har i lengre tid vært utsolgt, og mange har sett fram til den nye utgaven.

Den første boka var på mange måter en pionér innenfor segmentet toppturbøker beregnet utelukkende for vinterturer. I de senere år har det kommet mange flere bøker, felles for alle er at de dekker ett mindre geografisk område av Norge. Bare Fri Flyt har påtatt seg oppgaven å lage ei bok som dekker absolutt hele landet.

Dette er jo også bokas absolutte fordel, det er spennende å lese om turer i Vest-Finnmark, Romsdalen, Stryn, Rosendalsalpene osv. Plasser man kunne tenke seg å besøke dersom anledningen byr seg. Fri Flyt har i denne boka også kommet med mange nye turer, og for eksempel området Harstad er helt nytt.

La det være sagt med en gang; denne boka bør enhver med litt over middels interesse for vintertoppturer ha på nattbordet! Den er perfekt sengelektyre, og når man legger boka fra seg, så er sjansen stor for at man drømmer seg i søvn!

For Lofoten.com sitt nedslagsfelt så dekker boka 22 toppturer. Det nye kapittelet Harstad omtaler toppene Sætertinden, Trolltinden, Snøtind og Strandtinden. Vesterålen dekker Blåheia, Stor Snytindan og Stortinden. Kapittelet Lofoten dekker Pilan, Geitgaljertinden, Rundfjellet, Småtindan, Torskmannen, Himmeltind, Stornappstinden og Justadtinden. Narvik omfatter toppene Spanstinden, Beisfjordtøtta, Storfjellet, Storsteinnesfjellet, Frostisen, Rombakkstøtta og Gangnesaksla.

Vår region har svært mange fjell som egner seg for toppturer vinterstid, og det er klart at i ei slik bok kan man ikke få med seg alt. Totalt er det 156 fjell som presenteres i boka, og med "våre" 22 fjelltopper så er vi fyldig representert. Det er nok mange som kommer til ønske seg til vår region etter å ha lest denne boka!

Det nye kapittelet om Harstad er skrevet av toppturentusiasten Olav Solberg fra Harstad. Disse turene vil sikkert flere lese med interesse, i og med at det er det eneste kapittelet i boka som er helt nytt fra forrige utgave. Olav Solberg kjenner toppene i området bedre enn de fleste, og det er ett fint lite firkløver av turer han presenterer!

Dersom vi skulle ønske noe annerledes til neste utgivelse, så er det ett litt bedre utvalg av turer i Vesterålen. Harstadregionen fortjener kanskje også ett eller to fjell til, både Grytøya, Rolløya, Andørja og Hinnøya har flere fjell som er verdige denne boka. Men det samme vil nok de andre områdene i Norge si, så totalt må vi være godt fornøyd med bokas dekning av vår region. Men følg med på Lofoten.coms toppturportal, vi lover å dekke Vesterålen, Harstadregionen samt hele vårt område grundig!

Boka kan kjøpes i bokhandelen, eller bestilles på www.topptur.nu eller www.eksponert.no.

friflyt-2

 

annonser

Language