• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Stortinden 806 moh

Topptur Stortind
Stortinden er, til tross for navnet, den litt mindre naboen til Litletinden. Stortinden ligger og vokter over Bogen og er ett fint skifjell for kortere turer.

Topptur


Boka kan bestilles på Mikael af Ekenstams eget forlag: www.topptur.nu

Kart: Astafjorden 1332 II
Parkering: Dragvik, noen kilometer sør for Bogen. Kjør 600 meter langs en liten grusvei som går gjennom Dragvika. Parker ved en passende plass på siden av veien.
Høydeforskjell: 750 meter
Total tid: 3 timer 30 minutt
Sesong: Februar-mai
Vanskelighetsgrad: Lett
Spesielt utstyr: Vanlig turutrustning

Denne artikkelen er hentet fra boka Topptur av Mikael av Ekenstam. Teksten og artikkelen er oversatt og bearbeidet noe for å tilpasses web-formatet. Dette arbeidet er gjort av Lofoten.com etter avtale med forfatteren.

 

Stortind kart 1
Gå langs en traktorvei over noen åpne felt og opp i skogen, Drei til høyre der traktorveien deler seg. Fortsett langs vestsiden av Storelva mellom Stortind og Litletind. Ved omtrent 500 moh kommer du til en kort og trang passasje der det kan være nødvendig og ta av seg skiene ett stykke. Fortsett opp til platået mellom Stortind og Litletind, og finn den slakeste veien på snøfeltet nordøst om Stortindens topp.

Nedkjøringen fra Stortind mot Dragvik byr på store, fine og herlige snøfelt.

 

Stortind


Dette alternativet står ikke beskrevet i boka til Mikael af Ekenstam, men kommer fra lokalbefolkningen. Følg en tursti som er hugget ut i skogen, og følg denne til over skoggrensen. Gå deretter opp slik som kartet anviser, helt til du kommer opp til kammen som leder opp mot toppen. Følg denne mot toppen. Samme rute ned, dette skal være ei flott nedkjøring som ofte byr på gode snøforhold!

 

Stortind kart

Dette kartet viser bare alternative nedkjøringer fra Stortinden. Begge er kommet fra lokal skikjørere, som ofte besøker Stortinden. Nedkjøringen lengst vest følger ryggen ned fra Stortind, og skal ikke være spesielt krevende. Bare ett parti rett før skoggrensa er ekstra bratt, og man må ikke komme for langt til høyre. Den andre nedkjøringen er spennende, her ser det ut som om man kjører rett ut i havet! Sikt deg inn mot Nato-kaia, men drei mot vest slik at du unngår de bratte stupene man tydelig kan se fra veien. Man kan evt dreie mot øst også, og komme ned i Bogen, istedet for Dragvika.

{joomplucat:21 limit=16|columns=4}

annonser

Language