• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Litletinden 1134 moh

Topptur Litletind
Den smale toppkammen på Lilletinden er en utrolig opplevelse. Du ser milevidt omkring deg, ettersom det er langt til nærmeste høye fjell. Utsikten fra Lilletinden er unik for området. Dersom du er på vei til eller fra Blåvatnhyttene, bør du absolutt forsøke å få med deg ett besøk på toppen.

Topptur


Boka kan bestilles på Mikael af Ekenstams eget forlag: www.topptur.nu

Kart: Astafjorden 1332 II
Parkering: Dragvik, noen kilometer sør for Bogen. Kjør 600 meter langs en liten grusvei som går gjennom Dragvika. Parker ved en passende plass på siden av veien.
Høydeforskjell: 1050 meter
Total tid: 4 timer 30 minutt
Sesong: Februar-mai
Vanskelighetsgrad: Middels
Spesielt utstyr: Vanlig turutrustning

Denne artikkelen er hentet fra boka Topptur av Mikael av Ekenstam. Teksten og artikkelen er oversatt og bearbeidet noe for å tilpasses web-formatet. Dette arbeidet er gjort av Lofoten.com etter avtale med forfatteren.

 

Litletinden
Fra toppen av Litletinden kan du se ned på Stortinden. Begge toppen er lette å nå fra bygda Dragvika utenfor Bogen og nedkjøringen langs Storleva er veldig fin.

Opp: GPS E 578695 N 7601305

Gå langs en traktorvei over noen åpnefelt og opp i skogen, Drei til høyre der traktorveien deler seg. Fortsett langs vestsiden av Storelva mellom Stortind og Litletinden. Ved omtrent 500 moh kommer du til en kort og trang passasje der du kanksje må ta av deg skiene, og gå til fots. Fortsett opp til platået mellom Stortind og Lilletind, og gå videre derfra på de store snøfeltene øst om toppen av Litletinden. Ett stort snøflet nord for toppen, leder deg opp til Litletindens lange kam. Den luftige kammen er en heftig opplevelse, og om du har is i magen kan du faktisk gå med skiene på hele veien til toppen.

Nedkjøringen: Langs kammen fra Litletind finnes det noen steder der du kan kjøre ned i bratte heng. Vær forsiktig med hengskavler, rekognosere ett passende startpunkt og drei skispissene over kanten og ned i fallinjen. Storelva byr på artig kjøring.

 

Litletinden2

Dette kartet viser alternativ oppstigning til Litletinden, og er ei vekjent rute for lokalbefolkningen. Den står ikke beskrevet i boka til Mikael af Ekenstam.

Start ved en tursti som er hugget ut i skogen. Følg denne, og fortsett oppover. Etterhvert slaker terrenget noe ut, og man kommer inn på samme rute som beskrevet over. Følg denne.

Nedkjøringen her byr på mye flott skikjøring, så og si uten transportetapper.

{joomplucat:20 limit=16|columns=4}

 
annonser

Language