• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Taraldsviktinden 777moh

Taraldsviktinden
Taraldsviktinden er "bare" 777 moh, og ser litt kjedelig ut på avstand, der det ligger mellom sine mer kjente naboer, Strandtinden og Kongsviktinden. Men det er ett fjell som byr på overraskende mye spennende kjøring, og mange alternativer!En naturskapt tunnel i fjellet er med på å krydre turen!

 Taralsviktinden kart

Opp Mølnskardet:

Denne oppstigningen er egentlig ganske enkel, bortsett fra knoting i skog til å begynne med. Det angitte turforslaget er ingen fasit, her er det bare å komme seg gjennom litt for tett skog til å begynne med! Men omtrent der tegningen viser går det ei slags gate i skogen, og dersom du finner den, så hjelper det nok på! Gata starter ikke ved veien (vi fant den ihvertfall ikke), men overfor ett lite plantefelt av gran. Overfor dette området er det flere muligheter, men å gå inn Mølnskardet er nok det letteste og det er heller ikke så bratt som alternativene.

Skal du kjøre ned den tydelige renna man kan se fra veien, bør du også vurdere å gå opp samme veien. Isåfall kan du legge kursen litt lenger sør. Da kommer du også i nærheten av ett naturfenomen man ikke så ofte opplever her nord; en tunnel i fjellet! Tunnelen er svært spektakulær, og det er mulig å gå gjennom den, både sommer og vinter. Men man bør ha stegjern med seg i sekken, for det er ganske bratt gjennom tunnelen, og på andre siden blir det enda brattere.. Vær klar over at ved å legge turen mot tunnelen så kommer hele turen til å ta ganske lang tid, mye lengre tid enn en topp påå 777moh ellers skulle tilsi! Men muligheten for å ta spektakulære bilder gjør at det kan være verdt det. Kartet under viser veien mot tunnelen. Tunnelen ligger på ca 350-400 moh.

 

Taraldsviktinden kart


Dersom du har tenkt å gå opp renna, men ikke tunnelen, kan du leggge ruta ett sted midt imellom disse to turforslagene.

 

Tarald2


På vei opp tunnelen.

 

Tarald3


Sondre og André med tunnelen og Tjeldundet i bakgrunnen.

 

Tarald4


Dette bildet viser den største og videste renna. Det finnes ei atskillig smalere og brattere renne til venstre for denne.

Ett annet alternativ for å komme seg til toppen er å starte fra Taraldsvika. I ett område med ellers mye skog (her også..), finnes det ei ur man kan gå i. Denne ura er lett å se fra veien og øverst i ura er det ett område til høyre man kan gå i for å komme seg videre.

 

Taraldsviktinden kart


Som kartet viser er denne siden eksponert mot sør, så dersom det er en fin dag med mye snø og blå himmel så får man sol på hele turen. Dette i motsetning til de øverste turforslag, disse områdene havner tidlig i skygge, og egner seg best for morgenfugler!

{joomplucat:12 limit=16|columns=4}
annonser

Language