• En opplevelse for livet
    En opplevelse for livet
  • kongsviktinden
    kongsviktinden En heftig topptur på kongsviktinden
  • kongsviktinden
    kongsviktinden Heftig topptur på kongsviktinden

Ofoten Tjeldsund

trollfjellet tjeldsundSætertind og Kongsviktinden ligger i denne kommunen. 2 fjell som bør være på enhvers fjell-CV. Ligger lett tilgjengelig langs E-10, og passeres av alle som er på vei til Lofoten fra Evenes flyplass. Spektakulært og bratt er stikkordet! Men sjekk også ut Helligtinden på Tjeldøya!
 

Taraldsviktinden 777moh

Taraldsviktinden
Taraldsviktinden er "bare" 777 moh, og ser litt kjedelig ut på avstand, der det ligger mellom sine mer kjente naboer, Strandtinden og Kongsviktinden. Men det er ett fjell som byr på overraskende mye spennende kjøring, og mange alternativer!En naturskapt tunnel i fjellet er med på å krydre turen!

Les mer: Taraldsviktinden 777moh

Helligtinden 948moh

Helligtind
Et lokalt skiparadis, tusen høydemeter og minst like bredt. Fullt av muligheter for mange, flott for både nybegynnere og erfarne. Dette fjellet har marinejegerne i Ramsund brukt i årevis for skikjøring, TV-programmet 71 grader Nord har også vært der om vinteren. Anbefales både pga utsikt og fin skikjøring!

Les mer: Helligtinden 948moh

Fiskefjordtindan 999moh

Fiskefjord
Fiskefjortindan har bare en bakdel; den lange innmarsjen på nesten 3 kilometer. Men ser man bort fra den så byr denne toppen på mye! Alpine fjelltopper og bratte, heftige renner, dette er definitivt ikke toppen du tar med deg nybegynnere på! Ett fantastisk fjell når forholdene er trygge!

Les mer: Fiskefjordtindan 999moh

Trollfjellet 1010moh

Trollfjellet
Tjeldøya er ei rund øy, ca 6 mil i omkrets. Midt på øya ligger øyas høyeste fjell, Trollfjellet. Fjellet er lett tilgjengelig fra alle kanter på øya, det er bare anmarsjen som varierer noe. Fjelltoppen er stor og flat, med ei utsikt over Vestfjorden og Lofothavet som kan ta pusten fra noen og enhver. I topptursammenheng er det to vidt forskjellige ruter som er vanligst.

Les mer: Trollfjellet 1010moh

Middagsfjellet

Middagsfjellet
Ett lite fjell som fungerer flott som treningsfjell. Ligger rett overfor orlogsstasjonen i Ramsund, så her risikerer du å bli spurt om hvilke hensikter du har, selv om du står der med skiene på føttene og sekken på ryggen.

Les mer: Middagsfjellet

Kongsviktind 977 moh

Kongsviktind
Kongsviktinden er en rå fjelltopp, kanskje blant de råeste når forholdene er trygge, og man kan  kjøre ned sør/sørøstsiden som byr på sammenhengende bratt kjøring (mellom 40-45 grader)  fra topp til bunn. Østsiden er atskillig mer "folkelig", men byr også på nydelig skikjøring.

Les mer: Kongsviktind 977 moh

Strandtind 1076moh

img topptur strand1
Strandstindens nordside er en klassiker. Her begynte pioneerene innenfor topptur å utforske mulighetene lenge før mange andre skjønte hva de gikk glipp av. I ei av nabobygdene, Kongsvik i Tjeldsund, har det vært ett toppturmiljø i mange år. Strandstinden ligger egentlig i Vesterålen per definisjon. Det er imidlertid ikke mange år siden toppen tilhørte Ofoten, og med dens flotte plassering langs Tjeldsundet føler Ofoten litt eierskap til denne toppen.

Les mer: Strandtind 1076moh

Sætertind 1095moh

Sætertind
Kongsviktinden er en rå fjelltopp, kanskje blant de råeste når forholdene er trygge, og man kan kjøre ned sør/sørøstsiden
som byr på sammenhengende bratt kjøring (mellom 40-45 grader) fra topp til bunn. Østsiden er atskillig mer "folkelig", men byr også på nydelig skikjøring.

Les mer: Sætertind 1095moh

Jotind 980moh

Jotind
Jotind er ett flott fjell som mange legger merke til langs Tjeldsundet. Det favner vidt og brer sin armer utover så langt at den nærmest deler Tjeldøya i to. I lange tider har lokalbefolkningen gått "rundt" Jotind på ski når vårsola stod høyt på himmelen, det er fremdeles en lang og flott dagstur på ski. Men selve toppunktet er det få lokale som har vært på om vinteren.

Les mer: Jotind 980moh

annonser

Language